Archief

 

Corso Zundert Goes Green met recycle bekersysteem.

bierbekersWaarom?
Corso Zundert doet dit in samenwerking met de horeca in Zundert. Op deze manier belandt er minder zwerf-afval op onze Zunderste straten. Daarnaast is zo’n soort systeem vanaf volgend jaar verplicht. Op deze manier kunnen we er dit jaar al ervaring mee opdoen.

Wat gaan we doen en hoe werkt het?
We gaan werken met een softcupsysteem van recyclebare Petbekers (rPet). De eerste beker die wordt besteld met consumptie kost ¼ munt extra bovenop de consumptieprijs. Deze eenmalige extra kosten zijn bedoeld als milieubijdrage. Er is dus geen sprake van statiegeld.

Bij het bestellen van een nieuwe consumptie wordt de lege beker ingeleverd bij de bar en ontvangt de bezoeker tegen de normale consumptieprijs zijn/haar drankje in een nieuwe beker. Indien de gebruikte beker niet wordt ingeleverd bij de bar dan geldt wederom een bijdrage van ¼ munt.

Uit ervaringen met andere evenementen is er sprake van een goede incentive om de beker niet weg te gooien maar in te leveren bij een nieuwe bestelling. En daarmee krijgen we een schonere straat en feesttent.

Bier bestellen als buurtschap
Als buurtschap zullen we vouchers krijgen om de eerste rondes zonder recycle-token te kunnen bestellen. Voor jouals buurtgenoot geldt dan:

1e rondje:
- Stop 1 muntje in de pot
- Neem 1 biertje uit de tray

2e en alle volgende rondjes:
- Stop 1 muntje in de pot
- Én zet je lege beker terug in de tray
- Neem 1 biertje uit de tray

Voor iedereen geldt: Ruim je rommel op, houdt de straten schoon, houdt Zundert schoon, maak Corso duurzaam.