Oproep van de ontwerpers

Dit jaar willen we de wagen gaan bouwen volgens een redelijk strak tijdschema. Naast de bouw van de wagen zelf komen er dit jaar meer zaken bij kijken zoals figuratie, alternatief materiaal en kleding.

Daarom alvast een paar oproepen aan de buurt.

 

 

Figuratie

Wil je dit jaar figurant zijn op de wagen? Geef het zo snel mogelijk door aan één van de ontwerpers. We willen namelijk aan het begin van de bouwperiode al beginnen met het oefenen van de figuratie-beweging. Dit onder leiding van een ervaren kundige op gebied van dans en ritme. Maar let op! De figuratie is geen lolletje, er wordt best wat van je gevraagd. Het is de bedoeling dat de figuranten zich tot de heup in de wagen bevinden. De rest steekt uit de wagen. De houding die je aanneemt en de bewegingen die je moet maken zullen best zwaar zijn. Het is dan ook belangrijk dat je fit genoeg bent om dit uit te kunnen houden. Daarnaast komen alle figuranten in het zicht en zullen worden voorzien van witte lenzen voor een extra spannend effect. Ga voor jezelf even na of  je dit wel ziet zitten. Ruim van tevoren komt er een mogelijkheid om deze lenzen uit te proberen. Opgeven en info bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kleding

Onder leiding van Marie Louise Mutsters en Wendy van Zundert zal de kleding van de figuranten gemaakt gaan worden. De kleding zal bestaan uit een basispak dat al dan niet gedeeltelijk verwerkt zal worden in de wagen. Deze pakken worden verder helemaal in de stijl van de wagen voorzien van bloemen en alternatieve materialen om zo een geheel te vormen met de wagen.
Als het je leuk lijkt, om hieraan mee te helpen, kun je je aanmelden bij Marie-Louise (0629120190) of Wendy (0646880067).

 

Alternatief materiaal

De wagen en de figuranten zullen voorzien worden van begroeiing die veel bestaat uit lianen. Om dit zo natuurgetrouw mogelijk te realiseren zoeken we nog naar de juiste ideeën en materialen. Mogelijkheden zijn (combinaties van) jute, mos, touw, hedera, blauwe regen enzovoorts. Weet of heb jij iets beters? Laat het weten! Tevens lijkt het ons zinvol dat een klein groepje zich bezig houd met het verzinnen, verzamelen en verwerken van het alternatieve materiaal. Wie wil dit als groepje organiseren? Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-13988149.