Vacatures bestuur

Jan zal zich in 2019 niet meer herkiesbaar stellen. Het jaar daarop zullen Patricia en Moniek er ook mee stoppen. Kortom, er komen vacatures binnen het bestuur vrij.

Het bestuur van onze stichting bestaat momenteel uit 9 bestuursleden en heeft samen de verantwoording voor bijna alles wat gerelateerd is aan onze jaarlijkse bezigheden. Van bloemenveld tot nieuwe bouwplaats en van sponsorbezoeken tot bouw wagen. Gelukkig zijn er commissies, groepjes en vele individuen die met een stukje eigen verantwoording, in samenwerking met het bestuur, de Heikant tot een succesvolle en leuke buurtschap weten te brengen.

 

Ieder bestuurslid heeft een eigen portefeuille maar dit betekent niet persé dat je er alleen voor staat. Elkaar ondersteunen moedigen wij aan. En uiteraard mag je je overal mee bemoeien en in meebeslissen, dus niet alleen je eigen ding. Jaarlijks worden de taken herzien en eventueel herverdeeld tijdens de eerste bestuursvergadering volgend op de jaarvergadering. De positie van penningmeester, catering en veiligheid zullen in ieder geval herverdeeld moeten worden. Maar denk je dat een andere functie binnen het bestuur echt bij jou past, kunnen we hier altijd over in gesprek gaan!

Nu komen we in een andere situatie, nieuwe bestuursleden, nieuwe ideeën, overdracht van kennis enzovoorts. Daarom even een kleine schets van de drie vacatures.

Veiligheid
Hier zijn wij natuurlijk met de hele buurtschap verantwoordelijk voor, maar jij trekt de kar en bent hoofdaanspreekpunt. We hebben het hier niet over de veiligheid van de constructie van de wagen, maar over de veiligheid in en rond de tent. Denk hierbij aan orde en netheid, brandblussers, verbandtrommel, vluchtwegen en veel communicatie. Regelmatig heb je ook contact met de veiligheidscommissie van Stichting Bloemencorso Zundert.

Catering
Het hele seizoen eten en drinken wij in de tent. Tijdens het tikweekend worden er de hele dag door honderden mensen voorzien van een hapje en een drankje. Dit vereist een goed gepland inkoopbeleid en coördinatie met onder meer de AC.

Penningmeester
Voor deze functie zoeken wij iemand die dit echt voor een aantal jaren wil doen. Niet even voor een jaar of twee omdat dit een moeilijk overdraagbare functie is. Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie van de buurtschap. Denk aan de financiële verwerking van inkoopfacturen, sponsoring, btw, verkopen merchandise, begrotingen, financiële overzichten, bankrekeningen, ledenbestand, enzovoorts, enzovoorts. Ervaring is geen vereiste maar is zeker wenselijk. Geenervaring, maar je hebt iets met cijfertjes en je bent super nauwkeurig?
Prima, meld je aan!

En even algemeen:

  • Wij vergaderen ongeveer 15x per jaar. Dit inclusief nabesprekingen en jaarvergadering.
  • Bestuursvergaderingen zijn serieus, maar daarmee niet ongezellig!
  • Ieder bestuurslid is verantwoordelijk voor een eigen begroting en uitgaven. Soms in overleg.
  • Je bestuursverantwoording is belangrijker dan het meebouwen aan de wagen.

Tot slot...

Bij twijfel, of als je meer informatie wilt hebben, spreek iemand van het bestuur aan. En mochten jou de bovenstaande portefeuilles niet liggen maar zou je wel graag iets anders willen doen in het bestuur, laat het weten. De deur staat altijd open.