Ontwerp

Evaluatie ontwerpkeuze 2018

We zijn in 2018 in zee gegaan met ontwerpers van buiten Zundert die zeer fanatiek een mooie maquette gemaakt hebben en met veel plezier hebben gebouwd aan onze Corsorkaan. Tijdens de nabespreking hebben we gemeld dat we niet doorgaan met ontwerpers Joost & Ad. We willen ze langs deze weg nogmaals bedanken voor hun enthousiasme en inzet.  
 
Wijziging ontwerpkeuze 
Een van de vraagstukken tijdens de nabespreking was of wij de huidige manier van ontwerpkeuze moesten aanpassen of niet. Op basis van de gegeven input is gebleken dat de manier van kiezen met alle buurtgenoten die naar de verkiezingsvergadering komen een goede manier is en dat zal dan ook niet veranderen.  
 
Wat wel gaat veranderen is de haalbaarheidstoetsing. Deze wordt aangepast naar een echte voorselectie. Voor deze voorselectie worden een aantal buurtgenoten benaderd om samen met het bestuur een 2 tot 3 tal ontwerpen te selecteren voor de verkiezingsavond met de buurt. 
 
De buurtgenoten die door het bestuur worden gevraagd voor de selectiecommissie worden geselecteerd op basis van hun kennis en ervaring op verschillende gebieden zoals o.a. constructie, techniek en vormgeving. Zij vormen samen een afspiegeling van de buurtschap en beoordelen het ontwerp op haalbaarheid qua tijd, kosten, techniek en vormgeving, maar ook op draagvlak. 
 
Als het ontwerp niet bij ons buurtschap past, zal het niet doorgaan naar de ontwerpersverkiezing, ook al is het een goed ontwerp.