Ontwerp

Wijziging ontwerperscollectief

Tijdens de nabespreking op 30 september heeft er onder andere een wijziging plaatsgevonden in het ontwerperscollectief. Robin en Robbert hebben zich als ontwerpers teruggetrokken. Sven van Hoof is door het viertal benaderd om zich bij Tim en Famke te voegen. In de stemming tijdens de nabespreking werd hij door de aanwezigen unaniem gekozen en dus maakt Sven komend jaar zijn ontwerpersdebuut. Robin en Robbert zullen het nieuwe trio vooral in de beginfase assisteren. Wij wensen Tim, Famke & Sven veel succes.

Ontwerp 2019: "Vervloekt"

Een ontwerp van Robin Jochems, Famke Jochems, Robbert Borrias & Tim Dockx.

Evaluatie ontwerpkeuze 2018

We zijn in 2018 in zee gegaan met ontwerpers van buiten Zundert die zeer fanatiek een mooie maquette gemaakt hebben en met veel plezier hebben gebouwd aan onze Corsorkaan. Tijdens de nabespreking hebben we gemeld dat we niet doorgaan met ontwerpers Joost & Ad. We willen ze langs deze weg nogmaals bedanken voor hun enthousiasme en inzet.  
 
Wijziging ontwerpkeuze 
Een van de vraagstukken tijdens de nabespreking was of wij de huidige manier van ontwerpkeuze moesten aanpassen of niet. Op basis van de gegeven input is gebleken dat de manier van kiezen met alle buurtgenoten die naar de verkiezingsvergadering komen een goede manier is en dat zal dan ook niet veranderen.  

Lees meer: Evaluatie ontwerpkeuze 2018

Werkwijze ontwerpkeuze

In 2018 is de ontwerpkeuze binnen de Klein-Zundertse Heikant geëvalueerd. Op basis van de resultaten van die evaluatie is de huidige werkwijze bijgesteld naar onderstaande werkwijze.

  1. De ontwerper  *) wordt in eerste instantie gekozen voor een periode van 1 jaar. Na 1 jaar zal er een evaluatie plaatsvinden tussen bestuur en ontwerper *). Wanneer beide partijen akkoord zijn, krijgt de ontwerper *) nog maximaal 2 jaar de mogelijkheid om te ontwerpen.
    Na maximaal 3 jaar volgt er altijd een nieuwe ontwerpersverkiezing. Een ontwerper kan ook een ontwerp indienen met de intentie om minder dan 3 jaar te ontwerpen.
  2. De ontwerper hoeft geen lid van de buurtschap te zijn.
  3. Gekozen wordt op basis van een ontwerp; het is aan de ontwerper om deze al dan niet uit te werken in een maquette.
  4. Aanmelden vóór 10 december.
  5. De verkiezing vindt plaats in een aparte verkiezingsvergadering.
  6. Ontwerpers stemmen zelf niet mee.

Lees meer: Werkwijze ontwerpkeuze